Ефикасно одстранување на болките без разлика на годините

Dr. Viton MOVENS е уникатна формула, перфектен микс на 7 состојки со супериорно и докажано дејство кога станува збор за здравјето на зглобовите!

Состојките на Dr. Viton MOVENS се внимателно одбрани за да ги регенерираат, подмачкаат и заштитат твоите зглобови!

Dr. Viton MOVENS во својот состав содржи

 • Глукозамин и хондроитин сулфат,
 • Хијалуронска киселина,
 • МСМ,
 • хидролизиран колаген,
 • витамин Ц
 • витамин Д3

Глукозаминот и хондроитинот се состојки кои природно се создаваат во човечкото тело, но како што старееме нивната продукција се намалува и за да бидеме витални, пожелно е да ги внесуваме како дополнување на здравата и балансирана исхрана.

Глукозаминот е неопходен за создавање и поправање на рскавицата, а хондроитинот ја привлекува водата, го помага нејзиното задржување, ја зголемува еластичноста и го спречува дејството на ензимите кои ја разоруваат ‘рскавицата.

Со научни студии е докажано дека МСМ е неопходен за здрави зглобови и ‘рскавица, и неговата редовна употреба делува благопријатно на зглобовите и на нивната подвижност!

Хијалуронската киселина е главниот лубрикант присатен во синовијалната течност која ги опкружува зглобовите.  Во случај на воспалитени процеси нејзиното количество се намалува и се зголемува можноста за сериозно оштетување на зглобовите.

Колагенот е неопходен за одржување на силни и здрави зглобови и за намалување на стресот врз зглобовите.  Колагенот е протеин кој влегува во состав на сврзното ткиво, рскавицата, тетивите и лигаментите, и неговото создавање се намалува како што старееме.

Колагенот е потребен за силни и здрави зглобови,витаминот Ц  ја помага синтезата на колагенот,а  витаминот Д е неопходен за здрави коски!

Благодарејќи на својот комплексен состав Dr. Viton MOVENS содржи се што им е потребно на твоите зглобови за нормална функција!

 • Ја намалува болката, вкочанетоста и отекувањето во зглобовите
 • Ги обновува и подмачкува зглобовите и ‘рскавицата
 • Го намалува воспалението
 • Ги заштитува зглобовите и коските од повреди
 • Ја зголемува еластичноста на зглобовите, тетивите и лигаментите
 • Го олеснува движењето и те прави поподвижен

Ако сакаш да имаш подвижни зглобови и да се движиш без болка, пробај Dr. Viton MOVENS уште сега!

Направи брза онлајн нарачка на Dr. Viton MOVENS таблети:
https://alfalab.mk/proizvodi/movens/

Dr. Viton MOVENS таблетите можете да ги набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс, во Супер Тинекс маркетите и во сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)