Дознајте дали имате кандида без посета на лабораторија

За одредување на нивото на кандида во организмот не мора да правите брис на лекар, туку направете домашен тест. Едноставен е и бесплатен, а дава и добри резултати.

Пред да одите на спиење наполнете чаша со вода и оставете ја покрај креветот.

Следното утро, веднаш штом се разбудите плукнете во водата. Не се обидувајте да соберете поголема плунка во устата, туку само плукнете го и тоа мало количество што го имате.

Потоа оставете ја чашата 15 минути, па застанете на дневна светлина со неа и погледнете ја.

Ако вашата плунка останала на површината на чашата или се стопила, тогаш сè е во ред. Нормално е ако во водата има меурчиња воздух.

Но, ако водата се заматила или се гледаат повеќе линии кои се спуштаат на дното, постои голема можност да имате кандида во организмот.

super-3-kandida

prodazni-mesta-nature-essential1