Доилките треба внесуваат секој ден лук во исхраната за да го подобрат апетитот на нивните малечки

Неодамнешните истражувања покажуваат дека мирисот на лук во мајчиното млеко ги привлекува бебиња, поради што тие цицаат подолго. Доколку сакаат да го подобрат апетитот на доенчињата, мајките треба да јадат едно чешне до два еден час пред доењето. Студијата не докажала дека лукот ги предизвикува стомачните грчеви кај бебињата.

Кликни за повеќе информацииbaner-prodazni-mesta