CLA е твојот домашен фитнес тренер за супер тело!

Постојано си на диета, но масните наслаги на стомакот, колковите и половината се повторно тука! Проба и со вежбање и пак ништо, а стомакот ти е е како „пудинг“!

На твоето тело му треба поттик, на твоето тело му треба конјугираната линоленска киселина со која нашата храна е осиромашена и се што ќе изедеш се лепи на тебе – БУКВАЛНО!

CLA може да се најде во природно одгледуваните производи од животинско потекло, но такви веќе нема, се се одгледува на фарми, а  животните се хранат вештачки и храната од животинско потекло не ги дaва хранливите материи кои му се потребни на твоето тело.

Денешното светско општество е без сомнение многу поразлично од претходните генерации. Природниот внес на конјугираната линоленска киселина или скратено CLA е значително намалена, а една од причините е вештачкото хранење на животните на вештачки фарми.

Бидејќи CLA првенствено се наоѓа во месото и млечните производи, начинот на кој се одгледуваат фармите, но и самата лоша храна за добитокот има големо влијание врз конјугираната линоленска киселина – CLA, што доведува до намалена содржина на CLA во месото и млечните производи.

За оптимално производство на CLA, пр:кравите, како и сите животни од кои добиваме месо, треба да се одгледуваат и хранат во пасишта наместо да се вештачки да се гојат и да се одгледуваат во неприродна средина, но тоа е веќе невозможно.

Со тоа твојата храна е комплетно осиромашена од CLA, а телото неможе самостојно да ја синтетизира, па затоа единствен начин да го заштитиш твоето тело е да ја внесеш како додаток во исхрана.

На телото дневно му се НЕОПХОДНИ od 1000 до 2000mg CLA за да не ги складира вишокот масните наслаги на твоето тело особено по оброците.

Ако по секој твој оброк се таложат дел по дел масни наслаги на твојот стомак, колкови или струк со CLA тој процес ќе се редуцира драстично.

Внеси CLA во твојата исхрана и начин на живот. Тоа му е потребно на твоето тело за да ги редуцира масните наслаги, а не да ги таложи.

Време е да превземеш нешто! Тело со маснотии е тело со нарушено физичко

здравје!

Ќе забележиш промена во твоето тело и изглед со CLA и минимална промена на твоите животни навики!

Не чекај! Здравјето е во твои раце!

Пробај уште денес!

Dr. Viton CLA можете да го нарачате онлајн:

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-cla/

Dr. Viton CLA може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)