Цимет, задолжителен зачин за секој дијабетичар !

Зарем постои некој кој може да оддолее на прекрасната арома и вкус на циметот?

Циметот делува превентивно против кардио-васкуларни заболувања но и против дијабет. Според најновите истражувања направени од Американските научници, циметот може да го снижи нивото на шеќер за 20 %. Освен тоа циметот има и антифунгално својство т.е може да ги уништи габичните инфекции или да го спречи нивниот раст.