Артритисот се третира со оваа природна крема

Лековите за артритис само ја намалуваат моменталната болка, а истите се многу силни за желудникот и не се трајно решение.

Заборавете на лековите кои ви го оптоваруваат желудникот, а болката поминува само на неколку часа и утрото повторно се будите со се посилна и посилна болка.

Главната состојка која делува на артритисот е пчелиниот отров. Тој е моќен и природен спој од повеќе протеини и аминокиселини, веќе докажана состојка за болните зглобови и лек кој сериозно му се спротивставува на артритисот.

Делувањето врз артритисот не се потпира само врз пчелиниот отров. Потребни се уште неколку моќни билки, а секоја од нив има посебно дејство и улога во третирање на артритисот.

Една од нив на листата е арниката. Арниката благодарение на нејзиното антивоспалително дејство, придонесува во ублажување на болката, а дополнително делува на подобрува периферната циркулација.

На листата во задолжителното третирање на болката е и алое верата и нејзината докажана моќност благодарние на нејзините аналгетски и антивоспалителни својства делува директно на намалување на болката.

Ѓаволската Канџа буквално ќе ја „зграпчи“ болката, а нејзините лековити својства се должат во голема мера на присуството на иридоиди и флавоноиди. Таа делува директно со што ја намалува болката и отокот при воспаление на зглобови и ја враќа подвижноста.

Покрај намалувањето на болката треба да се подобри циркулацијата кај воспаленијата на зглобовите, а за тој дел ќе се погрижи босвелијата.

Третманот треба да се заокружи со Витаминот Б6, a неговото лековито дејство ќе помогне во целиот процес на намалување смирување на болката и притисокот.

Сите овие состојки ги има во една крема тоа е – Dr. Viton – Movens Кремата

Dr. Viton – Movens Кремата  со редовно користење делува на третирање на артритисот. Кремата ги содржи сите овие состојки и е делотворна кога е артритисот во прашање.

Пробај уште денес…

Не чекај СТАВИ И КРАЈ НА БОЛКАТА …
Нарачај веднаш на телефонкиот број (02) 3218-821
Секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот.

или нарачајте онлајн: https://alfalab.mk/proizvodi/movens-krema/
(Достава до домашна адреса со брза пошта)

Dr. Viton – Movens кремата можеш да ja набавиш во Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети… во дрогериите на dm и во сите подобро снабдени аптеки.