73 од 200 корисници со овој домашен рецепт се ослободиле од силните болки предизвикани од артритис

Рецептот е неверојатно едноставен, безбеден и вкусен. Најпрвин потребно е да измешате една супена лажица мед со една кафена лажичка цимет во топла вода. Ваквата мешавина се пие секое утро и вечер. Доколку ја пиете редовно можете целосно да го излекувате артритисот.

Во една неодамнешна студија на универзитетот во Копенхаген откриено е дека лекарите ги третирале нивните пациенти со мешавина од една супена лажица мед и половина кафена лажичка цимет во прав пред појадок. Резултатот беше таков што  во рок од седум дена од 200 луѓе кои биле третирани, 73 биле целосно ослободени од болка, а во рок од еден месец речиси сите пациенти кои не можеле да одат или да се движат поради артритисот, почнале да се движат без болки.