14 совети доколку имате проблем со Кандида

За спречување на инфекција со Кандида важно е да се следат следниве совети:

 • да се избегнува носење на тесна облека,
 • да се избегнува носење на синтетски долен веш,
 • да се носи памучен долен веш,
 • да не се носат танга гаќички,
 • да се избегнува носење преку целиот ден најлонски чорапи,
 • да се избегнува постојаното влажење на гениталната регија,
 • да се избегнува носење на влажен костим за капење, да се промени костимот за капење по излегување од базен или море,
 • редовно да се менува долниот веш,
 • по мокрењето, жената треба да се избрише од напред према назад, бидејќи во спротивно може да навлезат во вагината бактерии, кои се наоѓаат во пределот на анусот,
 • да се пие јогурт во големи количини за време на лекувањето со антибиотици,
 • да се намали внесот на јагленохидрати со храната и да се избегнува алкохол и кафе,
 • да се избегнуваат парфимирани хигиенски влошки и тампони, парфимирани креми и спрејови, да не се користи обоена и намирисана тоалетна хартија,
 • кога ќе се јави инфекција, пациентката треба да се придржува на лекарските совети и правилно и редовно да ги зема и нанесува лековите.

ИЗЛЕКУВАЈТЕ ЈА КАНДИДАТА & ХПВ ВИРУСОТ ЗАСЕКОГАШ !

МАГИЧНАТА ТРОЈКА ОД NATURE ESSENTIAL СУПЛЕМЕНТИ ЗА ЗАШТИТА И ЛЕКУВАЊЕ НА ЖЕНСКИТЕ ИНТИМНИ ПРОБЛЕМИ –РЕСВЕРАТРОЛ, ШИТАКЕ & СУПЕРВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ:

* СТОП ЗА КАНДИДАТА !
* СТОП ЗА ХПВ ВИРУСОТ, ЦИН 1, ЦИН 2, ЦИН 3 !
* СТОП ЗА ЗГОЛЕМНИОТ ВАГИНАЛЕН ИСЦЕДОК (БЕЛО ПРАЊЕ)!
* СТОП ЗА ВАГИНАЛНИТЕ БАКТЕРИСКИ ИНФЕКЦИИ!
* СТОП ЗА НЕПРИЈАТНАТА ВАГИНАЛНА МИРИЗБА & ЧЕШАЊЕ … НАЈДОБРАТА ЗАШТИТА ЗА ПОНЕЖНИОТ ПОЛ Е ВО ПРАВИЛНИОТ ИЗБОР НА 100% ПРИРОДНИ СУПЛЕМЕНТИ ОД NATURE ESSENTIAL .

Совршена комбинација од 3 суплементи, 100% природни кои ќе го зајакнат вашиот имунитет, ќе го забавува растот на абнормалните клетки, ги обновува здравите клеточни станици и го штитат организмот од напади на вируси и инфекции и подобруваат имунолошкиот систем.

NATURE ESSENTIAL – SUPERVITAMINS & MINERALS  во себе ги содржи сите потребни витамини и минерали кои што се потребни како за превенција, така и за лекување на кандидијаза.

NATURE ESSENTIAL – РЕСВЕРАТРОЛ затоа што го забавува растот на абнормалните клетки и ги обновува здравите клеточни станици.

NATURE ESSENTIAL – ШИТАКЕ го штити организмот од напади на вируси и инфекции и го подобруваат имунолошкиот систем. Шитаке е најдобра застита од сите типови на канцер (превенција & дополнитела терапија). Шитакето штити Кандидата да не „напредува“ во по ризични стадиуми.

super-3-kandida

prodazni-mesta-nature-essential1