Највкусниот доручек од детството сега во романтичен облик.
Состојки:
150 гр палента
1 лажица маргарин
300 г пилешки паризер
250 g на младо сирење
100 гр црни маслинки без семки
Подготовка:
1. Палентата се вари во солена вода со една лажица маргарин во согласност со упатствата на кесата.
2. Подмачкајте го тавчето и во него разлејте ја подготвената палента, така што дебелината на слојот биде 5 мм и оставете да се излади.
3. Сирењето и пилешкиот паризер исечете ги на парчиња со дебелина од 5 mm.
4. Со моделот во форма на срце на палентата, сирењето и паризерот направете соодветни форми.
5. Редете наизменично палента, паризер, сирење и на крај палента така што обликуваните срца се поврзуваат едно со друго. Секоја група прободете ја со чепкалка за заби и со маслинка.