Зошто ја игнорираш? Спирулината ти го чисти телото од отрови како од шега

Спирулината не случајно се нарекува нутритивна бомба и е еден од најпопуларните современи додатоци во исхраната, особено ако го погледнеш нејзиниот состав и придобивки.

Спирулината содржи корисни масни киселини како ДХА и ГЛА, како и екстремно висок процент на антиоксиданти, кои ти помагаат во заштита на телото од оксидативни оштетувања. Содржи и бројни хранливи материи, вклучувајќи калциум, ниацин, калиум, магнезиум, витамин Б и железо.

Спирулината Spirulina San Sebastian содржи и многу состојки кои делуваат како антиоксиданти:

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

  • Каротеноиди
  • Хлорофил
  • Витамин Ц
  • Витамин Е

ШТО СЕ КАРОТЕНОИДИ?

Каротеноидите се група на природни пигменти кои се синтетизираат од растенијата, алгите и фотосинтетските бактерии. Имаат есенцијална важност за нормален раст и развој, функција на имуниот систем, како и видот. Една од доблестите им е антиоксидативното делување, односно спречуваат оксидирање на молекулите. Оксидацијата е хемиска реакција со која може да настанат слободни радикали. Чие делување предизвикува оштетување или смрт на клетките.

БЕТА-КАРОТЕНОТ е портокалов пигмент кој доминира во составот на спирулината. Има антиоксидантно делување и е прекусор на витаминот А. Важна компонента е во одржување на здравјето на кожата и има важна улога во одржувањето на здрав вид и е од клучно значење при репродукцијата и за имунитетот.

ЗЕАКСАНТИНОТ во спирулината е еден од каротеноидите кои се наоѓаат во ретината (мрежницата) на окото. 

Витаминот Ц е антиоксидант кој ина најголема улога во имунолошката одбрана на организмот, зараснување на раните и производството на колаген. Помага при апсорбирање на железото во телото.

Витаминот Е учествува во процесот на ширење на крвните садови, разредуваање на крвта и метаболизмот на мастите и масното ткиво.

Spirulina San Sebastian е докажан природен и органски извор на каротеноиди и антиоксиданти со кој експресно, со кој, уште првиот ден на консумирање, ќе го намалиш бројот на слободни радикали и нема да дозволиш штетно да ти влијаат на здравјето.

San Sebastian Spirulina производите можете да го набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

San Sebastian Spirulina можете да го нарачате онлајн

https://alfalab.mk/proizvodi/san-sebastian-spirulina/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)