Зајакни го имунитетот трајно со АСТАКСАНТИН

Имунолошкиот систем е составен од мрежа на клетки, ткива и органи кои работат заедно во хармонија за заштита на твоето здравје. Целта на имуниот систем е да обезбеди заштита од заразни микроорганизми, како што се одредени бактерии и вируси, додека исто така работи на уништување на какви било заразни микроорганизми кои го напаѓаат организмот.

Како и другите делови на телото, имунолошкиот систем функционира подобро кога е заштитен. Лошиот начин на исхрана и пијалаци, антибиотиците, слабата физичка активност и други фактори го слабеат нашиот имунолошки систем.

Астаксантинот е неверојатно моќен антиоксиданс кој е дел од групата на каротеноиди, а ја дава и црвената боја на морксиот свет, а едни од нив се и Крил ракчињата. Крил ракчињата се неверојатно здрави и се неверојатни богатство на овој моќен антиоксиданс.

Природниот астаксантин има силна способност истовремено да го балансира и зајакне имунолошкиот систем, со што ја подобрува неговата способност да го брани телото додека исто така помага да се потиснат претераните имунолошки реакции кои создаваат несакано воспаление.

Имуните клетки се особено чувствителни на оксидативниот стрес, при што зголемувањето на оксидативниот стрес го спречува одговорот на имунолошкиот систем.

Природниот астаксантин го подобрува имунолошкиот одговор со зголемување на бројот на клетки за производство на антитела. Го подобрува производството на антитела, а исто така може да ги заштити имуните клетки од оксидативен стрес и оштетување на мембраните.

Фагоцитите се клетки кои ги уништуваат инвазивните организми, додека лимфоцитите се клетки кои му овозможуваат на телото да ги запомни и препознае претходните напаѓачи и му помагаат на телото да ги уништи – вродениот имунолошки одговор.

Астаксантинот игра значителна улога во зајакнувањето на капацитетот на лимфоцитите и фагоцитите.

Придобивки од природниот астаксантин:

  • побрз имунолошки одговор
  • го зајакнува и балансира имунолошкиот систем
  • го подобрува производството на антитела
  • ги заштитува имуните клетки од оксидативниот стрес

Dr. Viton Krillax е природно крилово масло збогатено со Астаксантин – најмоќниот природен антиоксиданс со силни анти- инфламаторни својства кој го штити нашето тело од оксидативниот стрес.

Најчистата и најздравата омега 3 на светот не е од масната риба туку од едни мали црвени ракчиња наречени –  Крил.

Dr. Viton – Krillax е богатство од омега 3 масни киселини (EPA и DHA), а благодарение на својата структура се наоѓа на врвот на листата на природни додатоци во исхрана за здраво тело и одржување на имунитетот.

Dr. Viton Krillax сега е достапен е во во аптекитe на:  Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети и во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс.

Можеш да го нарачаш и онлајн на:
https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-krillax/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
(Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr.Viton Krillax може да ти го доставиме и на твојата домашна адреса со брза пошта!