Умерено пиеш црвено вино, но дали знаеш дека му помагаш на твоето здравје?

Ако си поголем љубител на чашка црвено, отколку бело вино, тогаш треба да знаеш дека си го направил подобриот избор за твоето здравје!

Уште од дамнешно време, црвеното вино било доста ценето поради полезното дејство врз здравјето на човекот.  Но луѓето, особено жените редовно го користеле и за одржување на својот убав и младешки изглед, поради неговото и во пракса докажано anti-aging дејство.

Тогаш не се знаело на што точно се должат бројните придобивки од умереното конзумирање на црвено вино, но денес научно е докажано дека зад “магичната” моќ на црвеното вино се крие полифенолот ресвератрол!

Ресвератролот најмногу го има во лушпите и семките од грозјето, бобинките , но и во кикиритките.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

При процесот на ферментација на црвеното грозје, се добива вино со висока содржина на ресвератрол!

Ресвератролот е моќен антиоксиданс кој ги заштитува сите клетки во телото од оксидативно оштетување и предвремено стареење.

Докажано е дека:

  • е многу моќен антиоксиданс
  • ги регулира мастите во крвта
  • помага за намалување на покачениот крвен притисок
  • jа подмладува и разубавува кожата
  • има силно противвоспалително дејство
  • ги штити од оштетување сите клетки, вклучувајќи ги и мозочните
  • ја намалува болката при артритисот
  • го чува срцето
  • помага за регулација на шеќерот во крвта
  • го одложува стареењето на телото, и има подмладувачко дејство

Покрај многуте позитивни дејства за здравјето, можеби и најинтересен е токму фактот кој  ресвератролот го одвојува од сите слични супстанции присатни во природата.

Се смета дека ресвератролот има способност да ја промени експресијата на некои гени, и на тој начин да го заштити телото од различни дегенеративни болести, да предизвика подмладувачки ефект, па дури и да го продолжи животниот век.

Ваквото полезно дејство е докажано со научни студии и некои од научниците сметаат дека токму ваквото дејство на ресвератролот е доказ дека стареењето не е еднонасочен процес, и дека со мала помош од природата човечкото тело може да с естимулира самото да се подмлади.

Ресвератролот денес е мошне употребуван додаток во исхраната,и најчесто доаѓа во форма на капсули.

Nature Essential Resveratrol е висококвалитетен додаток во исхраната, кој доаѓа во пакување од 50 капсули, и постојат неколку лесни начини на кој и ти уште  можеш да го набавиш!

Nature Essential Resveratrol можете да го набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

Nature Essential Resveratrol можете да го можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/nature-essential-resveratrol/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)