Убавината на жената толкувана одразличните стандарди за убавина кои постојат ширум целиот свет

Фотошоп стана симбол на нашето глобално општество остварливи стандарди за убавина. Не многу одамна, новинарот Естер Хониг побара неколку фотошоп експерти да „ретушираат“ нејзина обична фотографија во согласност со стандардите на нивното општество за тоа што претставува „убава“ жена.

Добиените резултати беа откритие. Од сите слики што ги доби, беше јасно дека ниту една култура нема идентично разбирање за тоа што значи „убавина“.
Ние ви предлагаме да погледнете – навистина се фасцинантни. Некои од овие слики може да ви изгледаат чудно за вас, на некои може да изгледаат обично, но генерално ќе биде импресионирани.

Резултатите од овој проект толку ја импресионираа Естер, што таа стана опседната со откривање на различните стандарди за убавина кои постојат ширум целиот свет. „Фотошоп им овозможува на секој од нас да стане „убав““, вели Естер, „но ако го споредиме нашето сопствено разбирање на зборот кон другите во глобален контекст, можеме да видиме дека убавината е во суштина неостварлив концепт“.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Оригинална фотографија

vfevfevvw

Аргентина

171355-R3L8T8D-968-3

Австралија

171505-R3L8T8D-968-4

Бангладеш

171655-R3L8T8D-968-5a

Чиле

171755-R3L8T8D-968-7

Германија

171805-R3L8T8D-968-8

Грција

171855-R3L8T8D-968-9

Индија

170455-R3L8T8D-968-10a

Индонезија

170505-R3L8T8D-968-13

Израел
170555-R3L8T8D-968-14

Италија

170605-R3L8T8D-968-15

Кенија

170655-R3L8T8D-968-16

Мароко

170705-R3L8T8D-968-17

Пакистан

170755-R3L8T8D-968-18

Филипини

170805-R3L8T8D-968-19a

Романија

170955-R3L8T8D-968-21

Србија

171005-R3L8T8D-968-22

Шри Ланка

171055-R3L8T8D-968-23

Бријанија

171105-R3L8T8D-968-24

Украина

171155-R3L8T8D-968-25

Америка

171205-R3L8T8D-968-26a

Виетнам

171255-R3L8T8D-968-28

Венецуела

171305-R3L8T8D-968-29

Резултатите од овој проект толку ја импресионираа Естер, што таа стана опседната со откривање на различните стандарди за убавина кои постојат ширум целиот свет. „Фотошоп им овозможува на секој од нас да стане „убав““, вели Естер, „но ако го споредиме нашето сопствено разбирање на зборот кон другите во глобален контекст, можеме да видиме дека убавината е во суштина неостварлив концепт“.

171455-R3L8T8D-968-31ddd