Твојата нова стратегија за да памтиш како слон и да го забавиш стареењето на мозокот

Секојдневно мозокот ти покажува дека старееш, се почесто ги забораваш имињата на луѓето, дури и на блиските свои. По неколку пати препрашуваш за една иста работа, па викаат по тебе, а тоа уште толку ти ја бутка концентрацијата.

Не можеш да следиш кога некој ти зборува брзо, бавно ги сфаќаш работите, па дури бавно се движиш и работиш.

Ти старееш и мозокот старее со тебе и тоа е сосем нормално. Но, не е е нормално ако мозокот те претрка и не се однесува во склад со твојата возраст, туку како да има 10 години плус.

Она што најверојатно не го знаеш е дека мозокот има способност да се менува, да се адаптира со цел да ти помогне да се сносиш со сите ментални и физички предизвици што ги носат годините. Што значи ако малку го поддржиш и потхраниш тој ќе ти остане верен. Како ќе го изведеш тоа?

Пиејќи Dr. Viton – Choline суплемент кој ја подобрува мозочната функција од секој аспект – го подобрува фокусот, концентрацијата, мисловната брзина, меморијата, обработката и усвојувањето на нови вештини и знаења.

Секое твое движење со телото, рацете, нозете, е доказ за послушноста на твојот мозок, а холинот во Dr. Viton – Choline ќе ти помогне мозокот да ги изведува твоите команди брзо, да создава нови спомени, да учи нови работи.

Што му прават годините на мозокот?

Ако го оставиш твојот мозок на милост и немилост на годините, а на тоа додај го и стресот, несомнено тој прво ќе го намали капацитетот да учи, да меморира и да изведува низа други комплексни ментални активности.

Со текот на времето ќе се загрози и комуникацијата помеѓу неуроните (нервните клетки), ќе се намали протокот на крв во мозокот, а тој ќе стане склон на воспаленија.

Што ќе стори Холинот за мозокот?

Dr. Viton – Choline е микронутриент кој го обезбедува непреченото функционирање на мозочните и нервните клетки. Со холинот твојот мозок е заштитен од сите лоши навики кои може да го поттикнат предвреме да остари.

Во суштина холинот е неопходен за создавање ацетилхолин, невротрансмитер кој игра клучна улога во регулирање на меморијата, расположението и интелигенцијата. Исто така е неопходен за синтеза на ДНК кој исто така е важен за мозочната функција и развој. Холинот води до подобрување на мозочната функција во секоја смисла!

Доколку нема доволно холин, во мозокот нема да се создаде ацетилхолин, а ти ќе се соочиш со мемориски дупки, недостиг на концентрација, па дури и депресија.

При недостиг на холин, цели колонии на неврони во мозокот умираат и ако тој процес не сопре, во најлош случај може да дојде до Алцхајмерова болест.

Dr. Viton – Choline за мозок на кој можеш да му веруваш

Нарачај веднаш на телефонскиот број (02) 3218-821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот.

или нарачајте онлајн:

https://alfalab.mk/proizvodi/choline/

(Достава до домашна адреса со брза пошта)

Dr. Viton – Choline капсулите можеш да ги набавиш во Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, како и дрогериите на dm и во сите подобро снабдени аптеки.