Течна диета , – 10 кг за 14 дена

Диетата е само за дисциплинирани, истрајни бидејќи е многу строга но, резултатите се неверојатни…

 • 9:00 – една чаша овошна каша (сок од еден тип овошје)
 • 10:00 – една чаша супа од зеленчук
 • 11:00 – една чаша топла вода
 • 12:00 – една чаша овошен сок
 • 13:00 – една чаша топла вода
 • 14:00 – една чаша млеко
 • 15:00 – една чаша јогурт
 • 16:00 – една чаша супа со месо без сол
 • 17:00 – една чаша топла вода
 • 18:00 – една чаша топла вода
 • 19:00 – една чаша овошен сок
 • 20:00 – една чаша топла вода
 • 21:00 – една чаша кефир

Три дневно мени по завршување на течната диета:

 • Првиот ден- овозможува да јадете само варен зеленчук.
 • Втор ден- една чаша варен зеленчук, додадете палента, парче леб, и како вечера зелка и моркови.
 • Трет ден- јадете како и пред диетата, освен масна храна и леб.

Оваа течна диета која доведува до ефикасно слабеење не е премногу здрава. Не е препорачливо да ја држите оваа диета повеќе од недела дена, советувајте се со лекар.