Тајната на секоја француска жена е во правилното одстранување на шминката со бадемово масло

Французинките го користат единтвено бадемовото масло за отстранување на шминката. 

Нанесете само неколку капки на вата и прво исчистете ги капаците на очите и трепките. После тоа измијте го лицето само со млака вода и избришете го со чист пешкир.

Не заборавајте дека бадемовото масло лесно се апсорбира во кожата, богато е со есенцијални киселини,исто и со витамините А,Б1,Б2,Б6 и Е. Одлично е за сува кожа,кожа склона кон перутање,егземи и псоријази.