Свежи цреши, лек за артритис, гихт и мигрена

Цреши помагаат за олеснување на артритис, болки и напади на гихт

Црешите содржат две моќни соединенија, антоцианини и биофлавоноиди. И двете соединенија ги забавуваат ензимите Cyclo-oxyygenase-1 и – 2, што помагаат за олеснување и спречување на артритис и напади на гихт. Црешите го намалуваат стресот и го спречуваат предвременото стареење.

Цреши се богати со две важни флавоноиди, isoqueritrin и queritrin кои дејствуваат како антиоксиданси и помагаат во отстранувањете на стресот и го забавуваат процесот на стареење.

Цреши се ефикасни кај мигрена

Црешите помагаат за намалување на воспаленијата во организмот. Антоцианинот и биофлавоноидите имаат слична дејност како аспиринот и ибупрофената. Црешите го подобруваат циркадните ритам на организмот. Антиоксидантот мелатонин, кој се содржи во црешите, значително го подобруваат циркадните ритам на телото.

Останува само едно прашање – како да ги искористиме сите придобивки кои обезбедуваат цреши. Мал број свежи цреши се омилен десерт во текот на летото, но ако сакате преку конзумирање на цреши да влијаете на здравствената состојба, тогаш треба да започнете со концентриран сок од цреши. Комбинацијата од концентрат од боровинки, концентрат од калинка и концентрат од цреши се супер-хранливи, целосно природни многу вкусни. Оваа комбинација може да биде секојдневен прилог на вашата здрава исхрана и да придонесе за спречување на предвременото стареење.