Ве мачат синусите? Болки во предниот дел на главата? Носот е „чешма“ која не запира???

Синузитис е респираторна инфекција, која многу луѓе дури и не знаат дека ја имаат. Серапептазата е токму она што им треба на многу луѓе за да го надминат синузитисот.

Што е синузитис?
Синузитис се манифестира со оток и воспаление во внатрешноста на синусите. Синусите се воздушни шуплини во кранијалните коски, особено коските до носот. Понекогаш синусите се сушат и пукаат, создавајќи места за надразнувачи и алергени кои предизвикуваат воспаление. Понекогаш синусите се инфицираат со бактерии (кои предизвикуваат леплива зелена и жолта слуз) или вируси (кои предизвикуваат течење на јасен мукус) или и двете. И бидејќи отворањето на синусите е мало, само еден милиметар или два, мало воспаление и оток може да предизвикаат многу болка која трае неколку недели, дури месеци.

Како може да препознаете синузитис?
Намалено чувство за мирис
Тешкотии со дишењето
Тешкотии со дишењето низ носот
Главоболка
Несоница
Болка во горните заби на едната или на двете страни на устата
Болка или притисок зад очите
Болка или притисок во образите
Зелен или жолт секрет
Рчењето
Будење со сува уста, јазик и усни поради дишењето низ устата во текот на ноќта

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Единствениот начин да се надминат овие симптоми е да се запре воспалението и отокот предизвикано од алергии или инфекции за да може да се исцеди слузта што е заробена во нив. Некои медицински третмани, сепак, имаат несакани ефекти кои исто толку штетни како и самата болест.

Проблеми со конвенционалните третмани за синузитис
Спрејовите за нос можат да прераснат во зависност. Тие содржат стероиди, всушност, можат да го намалат вашиот отпор кон идните инфекции, додека тие помагаат да се намали отокот од сегашната инфекција.

Нети пот за назално наводнување не ги прочистува самите синуси. Протокот на вода  што треба да биде стерилен за да се спречат самото сериозни инфекции – само го отвора приклучокот на сува слуз при отворањето на синусот. Нети пот содржат и хемикалии кои можат да го влошат воспалението во синусите.

Неколку од овие состојки вклучуваат:
Бензалкониум
Бензил алкохол (фенилкарбинол)
Дибазичен натриум фосфат
Динатриум ЕТА
Едетат динатриум
Јод (не во форма или количество што  спречува експозицијата на радијација, но во доза која предизвикува назално воспаление)
Калиум фосфат
Провидон
Натриум силикоалуминат
Тимеросал (кој може да ви биде познат како додаток на вакцините што некои научници тврдат предизвикуваат аутизам).

Ако спрејот за нос не функционира и миењето не функционира, што останува? Секогаш можете да одите кај вашиот лекар и да добиете рецепт за антибиотик, но убивањето на бактериите нема да се ослободи од слузта што ги исполнува вашите синуси. Серапептазата ќе помогне!

Како лекарите ќе знаат дали Серапептаза која има антиинфламаторни дејства би помогнало во лекувањето на синузитус?
Кога медицинските истражувачи прво ја проучувале Серапептазата како третман за синузитис, користеле мали дози, само 5 mg за деца под 12 години и само 10 mg за возрасни. Тие не им дозволиле на учесниците во првата студија на ензимот да користат спрејови за нос, антихистаминици, испарувачи или нети-пот, но им дозволиле да земаат лекови против болка и антибиотици.

Дури и со овие мали дози на серупрапаза, околу една четвртина од учесниците доживеале целосно ослободување од синузитисот во една недела. Друга половина доживеала доста значително олеснување на синузитисот, што значи дека слузта се распаднала, но не била потполно исчистена до крајот на една недела. Големи се шансите и вие да се излечите од синузитис со Серапептаза. Шансите се дека можете да добиете добри резултати од serratiopeptidase за синузитис. Повеќето производи на пазарот денес во САД и Канада нудат 200 mg активни ензими. Тоа е 20 пати повеќе од она што се користело во клиничкото испитување. И никој нема да ви каже дека не можете да користите и испарувач, да седите на пареа, тенџере или други методи за да ви помогнете да ја растурите слузта за да можете подобро да дишите. Серапептазата првенствено помага при растурање слуз. Затоа ви е потребна и антиинфламаторна варијанта да ги отворите синусите. Изложување на пареа, влага, помага на вашите синуси да го забрза процесот на лекување.

Ако настинувате постојано, цела година, големи се шансите да добиете хроничен синузитис. Не страдајте непотребно. Серапептазата е антивоспалитен лек кој ќе ви помогне да држите се под контрола. 

Dr. Viton – Serrapeptase може да купите во Еурофарм, Виола, Галениум и сите подобро снабдени аптеки.

или можете да го нарачате онлајн:: https://alfalab.mk/proizvodi/serrapeptase

или на телефонскиот број: (02) 3218-821
(Секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот)
Достава до вашата домашна адреса