Орео домашна торта

Потребни состојки:

400 грама Орео колачиња
125 грама стопен путер
200 грама темно чоколадо
175 грама путер
4 јајца
175 грама кафеав шеќер
200 милилитри слатка павлака

Начин на подготовка:

Загрејте ја рерната на 180 степени и намачкајте со масло сад за печење со дно кое може да биде отстрането. Погрижете се овој сад да има високи ѕидови. За да ја направите основата, ставете ги Орео колачињата во процесор за храна сè додека не станат мали трошки, а потоа додадете го и стопениот путер. Поставете ја мешавината во подготвениот сад и оставете ја да отстои во фрижидер.

За да го направите филот, стопете ги заедно чоколадото и путерот во сад отпорен на топлина и поставен над тенџере со вода која врие. Мешајте повремено сè додека тие целосно не се соединат. Во меѓувреме матете ги заедно јајцата и кафеавиот шеќер околу 5 минути или сè додека не станат лесни и како крем. Откако ќе завршите, внимателно сипете ја мешавината со јајцата во онаа со чоколадото и на крај додајте ја и слатката павлака.