ОМЕГА-3: За утринската вкочанетост и болка во зглобовите да станат минато

Дали ви е тешко поради болки и вкочанетост на зглобовите, наутро да станете од кревет?

Ако вашиот одговор е потврден, не сте сами. Утринската вкочанетост често ги погаѓа лицата со артритис, реума, како и лицата кои се претерано пасивни. Освен тоа, спиењето често подразбира лежење во незгодни положби кои се одржуваат подолго време во текот на ноќта. Важата положба за спиење може да предизвика континуирана компресија, губење на кислород во ткивата и намален проток на крв во мускулите. Тоа може да резултира со насобирање на млечна киселина која предизвикува вкочанетост кога ќе се разбудите следното утро.

Секако дека утринската вкочанетост делува фрустрирачки и го намалува квалитетот на живот, затоа е важно да откриете како да си помогнете, а еден од најдобрите начини е да развиете утринска рутина за раздвижување и внес на витамини. На овој начин ќе ги намалите симптомите и утрото ќе го почнувате свежи и енергични.

Започнете го денот со нежни и бавни движења – по будењето, размрдајте ги зглобовите нежно без повлекување или истегнување. Правете кружни движења и свиткувања на сите зглобови – вратот, рамениците, лактите, колената и прстите. Потоа, истегнете го ској зафатен зглоб од 20 до 30 секунди и повторете го тоа со секој зглоб три пати.

Земете витамини и омега-3 – тоа се елементарните состојки за здрави коски и зглобови. Витаминот Д е добар за физичкото и ментално здравје и помага при остеопороза, депресија и здрваје на срцето. Комбинацијата на омега-3 масните киселини (ЕПА) и (ДХА) со витамините Д и Е спречува различни воспалителни процеси во телото, што е и една од причините за појава на вкочанетост и болка во зглобовите. Се смета дека при болести и тегоби на зглобовите витамините Д, Е и омега-3 масните киселини се најпотребните како терапија на поддршка при ревматоиден артритис. Истовремено, омега-3 е еден од природните лекови ѓжто помага во лекување на артритисот без лоши нуспојави.

Dr.Viton OMEGA-3  е достапен во аптеките на: Еурофарм, Виола, Галениум, Бети, и во други подобро снабдени аптеки, а го има и на рафтовите во ДМ-дрогериите и Cosmo – Тинекс!

Нарачај го веднаш онлајн

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-omega3/

или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот)

Dr.Viton OMEGA-3  ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!