Одстранете ги митисерите со пилинг од свеж магдоност

Со ситно исецкан магдонос тријте ги ми местата каде што имате митесери. Потоа на врела вода (на пареа) испарете го лицето, како сокот од магдоносот длабоко би навлегол во кожата. Тогаш митесерот ќе може лесно да го отстраните со помош на памукче.