Народен лек против болки во зглобовите

Ако ве мачат болки во зглобовите, имате чувство на “тежина” во нозете, стари повреди, итн. – Оваа мешавина ќе ги замени скапите гелови и креми.

Рецепт против болки во зглобовите.

Потребни се:

  • – 300 мл на алкохол (70%)
  • – 100 мл повидон јод
  • – 10 таблети аналгин (500 мг)
  • – Алкохолот се меша со јодот и се додаваат иситнетите таблети аналгин.

Измешајте и оставете во темно место да стои 21 ден.

Можете да ги мачкате болните места или да ставате облоги

Овој лек помага во третманот на артритис, остеоартритис, болки во грбот и се што е поврзано со зглобовите, коските и мускулите.