Намирници за поголема потенција и цврстина на пенисот

Mногу мажи имаат проблем со потенцијата, но немаат на кого да му се обратат за својот проблем. Затоа, ако и вие имате ваков проблем, обидете се со едноставни работи – промена во исхраната. Можеби само тоа е доволно.

Овие три намирници би требало да ги јадете секој ден.

1. Банани
Срцето е еден од клучните фактори за постигнување на ерекција. Затоа е важно вашата храната да биде богата со калиум, а бананите ви се потребни. Тие исто така содржат висок процент на натруим, што исто така ја подобрува состојбата на срцето и циркулацијата.

2.Лосос
Оваа риба содржи висок процент на есенцијални масни киселини, како омега 3. Тие до некаде ја разредуваат крвта и со самото тоа ја подобруваат ерекцијата. Истражувањата покажале дека циркулацијата на крвта е најважниот дел за постигнување ерекција.

3. Кромид
Многу научници оваа намирница почнуваат да ја сфаќаат како многу важна за потенција. Кромидот го спречува згрутчувањето на крвта.