Масло од ему & Розацеа

Што е розацеа?
Ова е болест која влијае на кожата на лицето. Обично започнува со црвенило на образите и може да се влоши преку дополнителни симптоми. Розацеа можеби тешко ќе ја препознаете во раната фаза, бидејќи промените се постепени. Колку што ни е денес познато, розацеа не може да се излечи, туку само да се контролира.

Розацеа обично се забележува кај возрасните, кои влијаат на најчесто кај луѓе со бледа кожа. Жените имаат розацеа почесто од мажите, но мажите има поголема веројатност да се развие ринофима. Еден од познатите лица кои имаше розацеа беше В.Ц. Филдс – многу луѓе мислеа дека промената на бојата на лицето е поврзана со алкохолизмот, која, всушност, била розацеа. Пиење на алкохол може да ја влоши розацеа, дури и луѓе кои никогаш не пиеле алкохол може да добијат розацеа.

Што е причината за розацеа?
Има многу теории за ова, но се уште нема докази за тоа. Истражувачите сега веруваат дека постои врска помеѓу розацеа и „црвенило“. Ова е хронична состојба. Симптомите може да ги добиете и да исчезнат во циклуси. Оваа состојба може да оди некое време во ремисија, а тоа е често пати проследено со влошување на симптомите (црвенило, мозолчиња, црвени линии и проблеми со носот).

Како може маслото од ему да помогне со розацеа?
Секогаш побарајте професионална медицинска помош за розацеа. Како дел од вашата нега на кожа со розацеа, многу е важно како и што користите за чистење на вашето лице, а да ја задржите влажноста на кожата. Бидејќи маслото од ему е „хранливо за ткивото“, маслото од ему е нежно за кожата и ја навлажнува, наместо да ја суши. Препораките од националното здружение за розацеа (NRS) да се нанесува квалитетен навлажнувач на кожата по нежното чистење. Токму овде доаѓа до израз маслото од ему. Нанесете масло од ему три пати на ден. Маслото од ему одличен навлажнувач за кожата кое пенетрира длабоко во слоевите на кожата. Со оглед на тоа дека маслото од ему ги има истите состојки со липиден профил на човечката кожа, нема да најдете подобра состојка за вашата кожа. Згора на тоа, маслото од ему содржи анти-воспалителни својства. Националното здружение, исто така, препорачува да одберете производи за лицето кои нема да ги затнуваат порите. Маслото од ему е некомедогенично и нема да ги затне порите.

11665664_1623370581213643_9164114140827304277_n

EMU DERM – ОД ИНСТИТУТ ОРГАНИКА

Институт Органика
Природна алтернатива за Вашето здравје.

ПРОДАЖНИ МЕСТА:
Во сите аптеки на ЕУРО-ФАРМ, Космо Тинех Маркети, ДМ Маркети и сите подобро снадбени аптеки низ Македонија

НАПРАВЕТЕ БРЗА ONLINE НАРАЧКА:
http://goo.gl/dXN4Q4

ПРОНАЈДЕТЕ НАЈБЛИСКА ПРОДАВНИЦА:
http://goo.gl/LTiVIQ

ТЕЛЕФОН ЗА НАРАЧКА: (02) 3218-821
Секој работен ден 8:30 до 15:00 часот