Кршливи коски? Почетни симптоми на остеопороза…еве како да го спречите тоа!

Во последно време, сите оние барем малку внимаваат на своето здравје и се заинтересирани за здрва начин на живот, го користат витаминот К2. Моментално е во центарот на вниманието на сите оние кои имаат проблеми со коските и зглобовите.

Иако тој е помалку позната варијанта од витаминот К, придобивките се неверојатни. Витамин К2, исто така познат како менакинон, е вклучен во коагулацијата на крвта, здравјето на коските и регулирањето на некои клеточни функции во човековото тело. Витаминот К2 е исто така важен за регулирање на клеточниот раст и за одржување на ѕидот на артериите.

Dr. Viton K2 Komplex

К2 Комплексот содржи витамин К2, новооткриен супер витамин кој ги воодушевува научниците и докторите ширум светот. К2 е витамин од огромна важност и од суштинско значење за здравјето на луѓето. Формулата е збогатена со лесно впивливи органски калциум (добиен од морска трева), витамин Д3, магнезиум и цинк.

Dr. Viton K2 Komplex:

  • Ги зајакнува коските и забите;
  • Драстично го намалува ризикот од остеопороза;
  • Го намалува ризикот од срцеви заболувања до 50%;
  • Одржува здраво срце и крвни садови;
  • Спречува артериосклероза;
  • Помага при проширени вени;
  • Ја подобрува функцијата на мозокот и нервниот систем;
  • Го подмладува телото и го забавува стареењето;
  • Ги намалува брчките и ја прави кожата поластична;
  • Помага при дијабетес;

Dr. Viton – K2 Komplex можеш да го набавиш и во аптекитe на: Еурофарм, Виола, Галениум, Бети, во сите други подобро снабдени аптеки, како и во ДМ-дрогериите и Cosmo – Тинекс!

Нарачај го веднаш онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/k2-komplex/

или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr. Viton – K2 Komplex ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!