Кофеински шок

За да знаете колку кофеин дневно внесувате во вашиот организам ви ја покажуваме табелата во која го има забележано количеството на кофеин во кафето и некои други пајалоци кои содржат кофеин. Спoред некои истражувања некои луѓе можат да поднесат 300 мг кофеин дневно. Пресметајте колку внесувате вие.

Шоља јако инстант кафе =100мг
Шоња свежо мелено кафе = 100мг
Шоља чај = 50мг
Лименка Кока-Кола = 40мг
40 гр црна чоколада = 6мг

Неповторлива понуда на Vitamin C Serum за 590 ден. + Подарок CLINOX

ЗА ДА НАПРАВИТЕ НАРАЧКА КЛИКНЕТЕ ОВДЕ