Како да се ослободите од болката во лакт?

Од некои необјасниви причини, различно реагираме на болка во колено или половина, отколку на болка во лактот. Болката во лактот ја препишуваме на променливото време, а бидејќи не ја загрозува нашата мобилност, секогаш може да почека зарем не?

Но, штом болните сензации станат пулсирачки аларми што ве будат сред ноќ и ви ги загрозуваат секојдневните физички обврски, нема да ви треба убедување за да реагирате. Да, доцните и среќа што има решение.

Ајде прво да видиме што ја поттикна болката? Во суштина, тетивите и рскавиците на зглобот се соочиле со голем притисок, а тоа довело до потекување и болка.

Ако сте повозрасни, доволен е моментален притисок како носење тежок товар. Сепак, ризикот од повреди и болки на лактот е повисок кај спортистите и работниците кои ги притискаат тетивите и рскавиците на дневна база.

Но, вашиот возрасен и професионален статус е сосем ирелевантен, бидејќи болката во лактот може да се должи на воспаление, инфекција или оштетување на зглобот (артроза), а тоа може да му се случи секому.

Ако после прекинот на активноста (за која се сомневате дека ви донесе болка), одмор и ладење на болното место, ситуацијата е непроменета, време е за следниот чекор или Dr. MOVENS таблети.

Активните состојки, 7 на број, ќе ве ослободат од болката, но уште поважно ќе го направат зглобот поотпорен во иднина. Болката ќе ја снема после 7 дена редовна консумација на Dr. MOVENS таблетите, а ви треба само 1 таблета дневно. Целосно опоравување и зајакнување на тетивите и рскавиците очекувајте после еден месец. После два месеци добро би било да вклучите и вежби за да го забрзате зајакнувањето на оштетеното ткиво.

Зошто баш Dr. MOVENS таблети? Пред да скокнете со заклучокот дека ова е само уште една реклама, прочитајте подробно зошто секоја состојка е вклучена во формулата и како делува:  

Глукозамин за заштита и регенерација

Глукозаминот е градбена единица на рскавицата или цврстото ткиво што ги амортизира зглобовите. Во облик на орален суплемент се вклучува со цел да ги третира болните состојби предизвикани од воспаление, повреди или евентуално распаѓање на рскавицата (остеоартритис и ревматодиден артритис).

Колаген за да го амортизира притисокот

Како составен дел на рскавицата, кога се зема орално, се акумулира токму во неа со цел да ја заштити и зацврсти, но и да поттикне обнова.

Хондроитин за да ги забави штетите на рскавицата

Хондроитинот сам по себе е присутен во рскавицата, но не е доволен за да ја заштити. Токму затоа се вклучува во блик на додаток кој ќе му помогне на глукозаминот да ја регенерира оштетената рскавица така што ќе го забави процесот на распаѓање.

Хијалуронска киселина за да ги подмачка нештата и да го намали отокот

Замислете ја како лубрикант присутен во рскавицата на зглобот и синовијалната течност. Таа ја одржува вискозноста на зглобната течност, во превод – го подмачкува зглобот. Во случај на воспаление, нејзиното количество се намалува, а со тоа расте ризикот од сериозно оштетување на зглобовите. Затоа се консумира во готов облик, со цел да ги стимулира хондроцитите, клетките на рскавицата, и сами да создаваат хијалуронска киселина. На овој принцип доаѓа до намалување на отокот.

MСМ (Метилсуфонилметан) за да ја намали и болката и отокот

Супстанца природно присутна во зелените растенија, животните и човекот. Важи за природен аналгетик, но освен на болката делува и на отокот.

Витамин Ц за да го синтетизира колагенот

Клучната функција на витаминот Ц е синтезата на колагенот, на тој начин тој индиректно ја одржува структурата на тетивите, рскавиците и крвните садови правејќи ги отпорни и цврсти.

Витамин Д3 за да го одржи здравјето во иднина

Храна за коските во секоја смисла, без него е невозможен нормален раст и развој. Но, подеднакво важна е неговата заштитна функција на рскавиците и тетивите не само од физички трауми, туку и од низа болести.

Повеќе од очигледно е дека формулата на Dr. MOVENS таблетите е доволна за да таргетира низа болки, отоци и воспаленија во зглобовите и мускулите. Болката во лакт е најмалку што може производот да стори за вас.

Направи брза онлајн нарачка на Dr. Viton MOVENS таблети:
https://alfalab.mk/proizvodi/movens/

Dr. Viton MOVENS таблетите можете да ги набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс, во Супер Тинекс маркетите и во сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)