Изберете го вистинскиот чај за вашето здравје според крвната група

Постојат лековити билки кои одговараат на различни крвни групи, и билки кои не би требало да ги користите во зависност од тоа која крвна група сте.

За оние од крвната група А би требало да пијат чај од шипка, алое и кантарион, а да избегнуваат чај од темјан и пченкарна свила бидејќи може да предизвикаат тегоби.

За оние од крвната група Б се препорачува да пијат чај од нане, глуварче, а да го избегнуваат чајот од липа.

За крвната група АБ одговара зелениот чај, чајот од ѓумбир, камилица, а да го избегнуваат чајот од алое.

За крвната група 0 одговара чајот од магдонос, нане, а треба да го избегнуваат чајот од алое и мајчина душичка.