Храна која нè прави посреќни

Млекото е одлично за борба со несоницата, а сладоледот дава енергија и прави да се чувствуваме посреќни. Ова е најновиот тренд во Велика Британија.

Научниците тврдат дека една шоља млеко пред спиење ќе ни пружи убав сон, особено на оние кои имаат проблеми со несоницата. А познато е дека убавиот сон е неопходен за убав ден.

Сладоледот кој е збогатен со есенција од орхидеи пак нè развеселува и ни дава енергија.