Храна која го чисти црниот дроб

Црниот дроб може да се опише како орган кој е задолжен за детоксикација на телото. Тој е втор најголем орган во телото и врши разни важни функции, па затоа треба да го чуваме.

Некои од функциите на црниот дроб се регулација на мастите, балансирање на хормоните и помага при варењето на храната.

За да го зачуваме црниот дроб треба да внимаваме и на исхраната. Затоа се препорачува да се јадат: моркови, лук, боровница, цвекло, зелен чај.