Еве како најлесно да се ослободите од стресот

Се чувствувате вознемирени и анксиозни? Стресот постојано ви предизвикува главоболки? Dr.Viton – Magnezan C ви нуди комбинација на одлични нутритивни партнери во една зделка за справување со секојдневниот стрес! Составен од магнезиум цитрат и витамин Ц, Dr.Viton – Magnezan C, е вашиот партнер за управување со стресните ситуации.

Магнезиумот е од витално значење за непречена функција на мозокот и нервите. Тој ја поткрепува ГАБА функцијата на мозокот, инхибитивен невротрансмитер кој произведува хормони на среќа, како серотонин. Одредени хормони , клучни за смирување на мозокот и промовирање на релаксација се регулирани токму со магнезиумот.

Стресот влијае на целосен дисбаланс на телото, како на промената на нивото на хормоните, така и на витамините и минералите потребни за лесно функционирање на организмот, со тоа се загрозува и одбранбената функција на имунолошкиот систем.

Витаминот Ц покрај веќе позната титула која ја има за улогата во имунолошкиот систем, помага и за нашето расположение и начинот на кој реагираме во стресни ситуации. Оксидативниот стрес може да ја зголеми нашата анксиозност и токму затоа ни е потребно најмоќниот антиоксидант да ни биде составен дел од нашето секојдневие.

Склучете ја уште денес вашата зделка со Dr.Viton – Magnezan C, за смирен ден и поздравете го стресот со насмевка!


Dr. Viton – Magnezan C можете да го нарачате онлајн:
https://alfalab.mk/proizvodi/magnezan-c/

Dr. Viton – Magnezan C може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)