Dr.Viton Alizin – Природно и лесно решение за намалување на покачениот крвен притисок

Покачениот крвен притисок, денес за жал е многу честа состојба, и затоа е важно редовно истиот да се мери и да се внимава вредностите секогаш да се одржуваат во нормала.

Идеалниот крвен притисок треба да има вредност од 90/60mmHg и 120/80 mmHg, а за покачен крвен притисок се смета вредноста над  140/90 mmHg.

А доколку твоите вредности се некаде измеѓу 120/80 mmHg и 140/90 mmHg, тоа значи дека доколку не превземеш веднаш мерки за намалување на притисокот, имаш поголем ризик за развој на хипертензија!

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Овие вредности и не би биле толку важни кога не би знеле дека хипертензијата е главниот ризик фактор за добивање на срцев или мозочен удар. 

Ако веќе спаѓаш во мнозинството кое се мачи со хипертензијата, или си во ризичната група, сега запрашај се:

  • Дали би сакал природно да го намалиш твојот покачен крвен притисок, без да мислиш на несаканите ефекти од употребата на хемиските лекови?
  • Дали би сакал да ја искористиш лековитата моќ на лукот, а да не мирисаш на лук?
  • Дали би сакал да заборавиш на покачениот крвен притисок и да се опуштиш сигурен во сознанието дека тоа за тебе веќе е минато?

Ако одговори потврдно на барем едно од овие прашања тогаш Dr.Viton Alizin е за тебе!

Dr.Viton Alizin е уникатен додаток во исхраната кој содржи ферментиран црн лук, со посилно лековито дејство од свежиот бел лук, гарантирано без непријатен мирис и многу лесен за употреба!

Ферментираниот црн лук, се добива со четириесетдневна ферментација на свежиот бел лук, извршена во строго контролирани услови,при што доаѓа до зголемување на антиоксидансните и другите лековити биоактивни состојки!

Со научни студии е докажано дека суплементите кои содржат лук, а особено оние кои содржат ферментиран црн лук, се ефикасни за намалување на покачениот крвен притисок при неконтролирана хипертензија и можат да го намалат систолниот притисок и до 10ммHg, а дијастолниот и до 8 ммHg слично на стандардните лекови за намалување на притисокот. 

Уште пред неколку години, Британците биле толку вчудоневидени од ефикасното дејство на лукот што во дневниот печат излегол наслов “ Дали дневна доза лук може да ти го спаси животот?“

За одговорот да е потврден, доволно е само да се навратиме на фактот дека неконтролираната хипертензија претставува сериозен ризик по животот, зашто може да доведе до ненадеен инфаркт или мозочен удар!

Но на што се должи антихипертензивното дејство на лукот?

Научните истражувања посочуваат дека ваквото ефикасно дејство е резулатат  на присуството на полисулфиди кои ја зголемуваат продукцијата на водороден сулфид и ја зголемуваат регулацијата на ендотелниот азотен оксид, што доведува до релаксација на мазните мускулни клетки, до ширење на крвните садови и успешно намалување на покачениот крвен притисок.

Истотака се смета дека еден од факторите за појава на покачен крвен притисок може да биде и недостатокот на сулфур и истиот се регулира преку дополнување на исхраната со органосулфурни состојки од лукот како што се алицин, диалил дисулфид, диалил трисулфид итн.

Но, и покрај тоа што се смета дека лукот е најевтин ефикасен начин за одржување на одлично кардиоваскуларно здравје и одржување на нормален крвен притисок, за многу луѓе мирисот на лук е неподнослив или е иритирачки за желудникот, па затоа го одбегнуваат во својата исхрана.

Во вакви случаи од помош се додатоци во исхраната кои содржат лук, при чие користење не се појавува здив со мирис на лук, кои се едноставни за употреба и не го иритираат стомакот, токму каков што е и Dr.Viton AlizinНема што да чекаш, набави го веднаш!

Dr. Viton Alizin е достапен е во во аптекитe на:  Зегин, Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети и во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс.

Можеш да го нарачаш и онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-alizin/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот ) dr

Dr.Viton Alizin може да ти го доставиме и на твојата домашна адреса со брза пошта!