Диета со кисело млеко: Пет килограми за 10 дена

Диетата со кисело млеко може да ви помогне да ослабнете 5-6 кг за 10 дена.

Киселото млеко ја нормализира работата на дигестивниот тракт, го зајакнува имунитетот, помага за прочистување на токсините од телото, ја подобрува размената на материи и го активира метаболизмот.

Еве од што се состои оваа диета:

– Кисело млеко 500 гр дневно,

– Овошје 300 гр (со исклучок на грозје, диња, банана и други со висока концентрација на шеќери).

– Зеленчук 300 гр дневно,

– Зелен чај, 3 чаши дневно, без шеќер,

– Од 150 до 200 гр варено месо (пилешко, мисиркино, телешко) или риба.

Вие ги комбинирате овие продукти и сами го создавате дневниот редослед на исхрана. Освен што се слабее, оваа диета е мошне здрава, така да воопшто немате никаква опасност од загрозување на здравјето како некои диети на пример.