ДЕЦА и АЛЕРГИИ: Проблем од најраната возраст

Спирулината е неверојатно ефективна кога се во прашање пролетните алергии, а особено кај пациенти со назални алергии – алергиски рингистис или народски кажано: чест носен секрет, проследен со изразито чешање и црвенило на очите и честа кивавица проследена со континуиран секрет и чувство на омалаксаност, умор и тело без енергија со чувство на постојано поспаност. 

Спирулината е единствениот природен препарат кој може да го користат и деца од најрана возраст кои имаат проблеми со алергии предизвикани од полен, но и куќна прашина, перја и влакна од животни.

Spirulina San Sebastian може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети… во дрогериите на ДМ-дрогерии, Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.
Или нарачајте ONLINE со кликнување на копчетo КУПИ ВЕДНАШ

Повелете со нарачка на 02 3218 821

Кај децата, симптомите на алергискиот ринитис  може негативно да влијаат на когнитивното функционирање и успехот во школо, а може да се влоши со неправилна употреба на лекови.

Треба да се избегнува лекување на алергиски ринит кај мали деца со орални и интрамускуларни кортикостероиди, и затоа спирулината се води како единствено решение кое може да го реши овој проблем.

Забележани се и испитувања кај деца кои од најрана возраст има проблеми со алергии и истите користеле спирулина подолг период пред фазата пубертет. Кај дел од децата испитаници е забележано дека преодот од детство во пуберете фаза дошло до скоро 100% намалаување на алергиските реакции предизвикани од полен.