Дали пиењето колаген е клучот за вечно млада кожа???

Знаеме дека јадењето и пиењето во голема мера влијаат на нашата кожа, но за пиење колаген, сте слушнале ли?

Прво, ајде да го разгледаме зборот колаген, што е прилепен во производите за убавина и нега на кожа. Колаген е неверојатно важен протеин кој ги задржува ткивата и коските заедно. Специфично за вашата кожа, колагенот помага да се даде структура на кожата и еластичност.

Значи, во теорија, зголемувајќи ги нивоата на колаген во вашата кожа – или спречувајќи ја неговата загуба ќе ви помогне да изгледате помлади. Но, дали ќе го пиеш или ќе јадеш?

Значи, што е поверојатно да го добие епитетот фонтана на младоста?

Изворот на младоста на кожата е поефикасно кога се употребува надворешно. Побарајте производи од тематски производи како што се креми кои содржат витамин А со состојки како што се ретинол и третиноин.

Овие се златен стандард за зголемување на колагенот во кожата. Витамин Ц серумите исто така се фантастични за зголемување на колагенот.

Хидратацијата на кожата е исто така честа причина за кожата со уморен изглед и лесно се поправа со серуми. Побарајте состојки за инјектирање, или состојки кои промовираат задржување на влага, како што се глицерин и хијалуронска киселина за да се здебели слојот на кожата и да се сокријат брчките.

Што е најважно, сончевите очила со висока заштита од УВ зраци ќе спречат слободните радикали да го разложат колагенот.

Пиење директно од колагенот?

Колаген содржи хидроксипролин на амино киселина кој е уникатен кај младешка кожа. Пролил-хидроксипролин, колагенски фрагмент кој се состои само од две амино киселини, ги активира клетките на кожата за да произведе повеќе хијалуронска киселина, друга компонента која е важна за зголемување на содржината на вода на кожата.

За жал, обично имате многу мала контрола врз тоа каде вашето тело ги складира работите. Кога јадете или пиете протеин како колаген, вашиот стомак и тенкото црево ќе го скршат протеинот со помош на ензими.

Dr. Viton – Collagen + C можете да го набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

Dr. Viton – Collagen + C можете да го можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/collagen

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)