Чиста кожа без акни само со Спирулина

Спирулината ги содржи вистинските минерали и витамини кои одржуваат оптимална состојба на вашата кожа,коса и нокти .

Спирулината помага за прочистување на крвта, што е добро за здрава, нежна и убава кожа. Сува коса без сјај , кршливи нокти се резултат на лоша исхрана . После  2-3 недели користење Спирулина  вашата коса ќе стане посјајна и погуста, ноктите помалку кршливи и појаки.

Спирулина е богата со Бетакаротен, Хлорофил и ГЛА.

Бетакротенот ја штити вашата кожа и и дава еласточност. Моќен антиоксидант кои го успорува стареењето на кожата.  Исто така помага за подобар  тен при сончање. Хлорофилот ја прочистува крвта и е  добар против воспаление на кожата. Гама Линолеинска Киселина (ГЛА) ја штити  кожата од УВ зрачење, дехиратација и ја активира циркулацијата на крвта во кожата.

Третман за лице со спирулина. Здробете  8-10 таблети спирулина и помешајте ги со обична вода. Нанесете ја смесата на лицето и оставете ја 20 минути. Исплакнете го лицето со млака вода. Третманот дејствува на три начини , ја прочистува , ја опушта и ја храни кожата.

Спирулина против акни. Ако Вашиот метаболизам не функционира правилно, внатрешното прочистување истотака не фунционира како што треба.  Како резултат на тоа телото ги исфрла токсините преку кожата при што доаѓа до појавување на акни и разни проблеми со кожата.  Спирулина го прочистува организмот и телото, и го подобрува метаболизмот, со што појавата на акни и пролеми со кожата се намалуваат.