Чајот од Липа го регулира високиот крвен притисок

Липата е благ диуретик. Може да се компинира со други билки во третманот за високиот крвен притисок. Затоа што липата и не смирува, помага и во ослободување од хипертензија, која настанува од емоционалниот стрес.

Чај од липа:

Една чаша топла вода, се прелива врз 2 лажички суви цветови липа, потоа покријте ја чашата и оставете да отстои 15 минути. Процедете и пијте до такви 3 чаши дневно.