Брза реакција: Како да си помогнете во случај на срцев удар?

Повеќето луѓе кога ќе доживеат срцев удар речиси се немоќни. Лицето чие срце чука неправилно и почнува да се чувствува лошо има само околу 10 секунди пред да се онесвести.

Но, постои решение, како што пишува Run Healthy Lifestyle, можете да си помогнете со кашлање, енергично и без прекин. Длабоко земете здив пред да се искашлате.

Кашлањето мора да биде длабоко, мора да се повторува на секои две секунди без прекин додека не дојде итната помош, или додека не почувствувате дека вашето срце повторно чука во вистински ритам.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Длабокото дишење доведува кислород во белите дробови и кашлањето предизвикува придвижувања кои доведуваат до притисок на срцето и ја одржуваат циркулацијата. Притисокот на срцето помага да се врати нормалниот ритам. На овој начин, жртвите на срцев удар може да стигнат до лекар.