Бизарни домашни лекови против главоболка, плускавци, инфекции на уринарниот тракт …

Воведување на неколку бизарни домашни куќни лекови кои навистина ќе ви помогнат да се решите од некои проблеми, а притоа да не мора да пиете таблети за да си помогнете самите себеси.

ПЕНКАЛА – главоболка.
Кога сме нервозни, напнати и под стрес, често потсвесно ги стискаме забите, а со што го напнуваме мускулот што ги поврзува вилица и слепоочницата што резултира со главоболка. За да се спречи тоа, едноставно загризете дрвен молив, кој ќе ја оневозможи работата на мускулите на вилицата и ќе ги опушти и на тој начин ќе се спречи болка.

ВОДКА – против миризливи нозе.
Водка содржи висок процент на алкохол, кој ги уништува бактериите и габите заслужни за мирис и ја сушат влагата на кожата на стапалата која делува поволно за нивниот развој. Нанесете водка на крпа или памучна вата, а потоа избришете  ја кожата на нозете.

СОДА – против инфекции на уринарниот тракт.
Лек, кој ќе го направите од четвртина лажица сода бикарбона помешана со околу две литри вода (секој ден, за неколку дена) би можел да помогне кај проблемите со уринарниот тракт.

ВОДА ЗА УСТА – против плускавци.
Непријатните плускавци можете да ги решите лесно и безболно. Едноставно натопете парче памук во водичка за миење на устата и три пати на ден нежно натапкајте на местото каде што се наоѓа плускавецот. Водата ќе ја исуши течноста под кожата и така ќе избегнете пукање на плускавецот и создавање на непријатни рани.