10 лоши навики кои предизвикуваат оштетување на мозокот. Според СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА

 

  1. Прескокнување на појадок
  2. Прејадување
  3. Пушење
  4. Внесување големи количини на шеќери
  5. Загаден воздух
  6. Недостаток на сон
  7. Покриена глава додека спиете
  8. Преуморување на мозокот додека сте болни
  9. Недостаток на стимулирање мисли
  10. Ретко зборување