Хороскопска диета: Девица

Вие сте преоптеретен со јадење и цврсто верувате дека ние сме она што јадеме. Значи, ако сте со прекумерна тежина, никој не е повеќе само – критичен отколку што сте вие. Врската ум – тело влијае на вас – вие не можете да јадете кога сте загрижени бидејќи вашиот дигестивен систем е чувствителен на својата ментална состојба.

Бидејќи сте свесни за здравствени прашања, нешто се превртува наопаку кога ги качувате килограмите. Ако лошите навики почнале во време на пресврти, таму е вашиот одговор: пореметувања ве носат надвор од курс. Разумна исхрана е вашата сила, но не претерувајте инаку ќе им досадувате на сите.

Храна

Направете си услуга и да водете дневник на она што го јадете.

Пријателска храна

Житарици, зрнеста храна, бадеми, било што органско. Вегетаријанството ви одговара.

Не-пријателска  храна

Сирење, пржена храна, леб.

Диети

Ништо не ве задоволува повеќе од планирање цела недела во време – треба да знаете што ќе јадете однапред. Регуларноста е решение за вашите диететски потреби, така што треба да се јаде малку, но често и во определен број.

Вежба

Не ви се допаѓа ништо екстремно и претпочитате да имате различни цели. Каланетика (Callanetics) е совршена за тоа, без потење и со мали, нежни, прецизни движења. Со вашите напади за чистење на домот , исто така, може да го изгори секој вишок килограм.