Реиши – Печурка која докажано го зајакнува имунитетот

Реиши или Ganoderma lucidum е една од најпроучуваните  медицинска печурки во светот. Реиши  повеќе од 4000 години се користи во кинеската традиционална медицина, поради полезното дејство врз здравјето на луѓето и отсуството на несакани ефекти.

Поради докажаното полезно дејство врз здравјето позната е и  под името печурка на бесмртноста.

Реиши уште многу  одамна се користела во медицински цели, како промотор на добро здравје, пред се поради нејзиното антитуморско и имуномодулаторно дејство.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Биоактивното дејство на оваа печурка се должи на присуството на полисахариди, диететски влакна, олигосахариди, тритерпеноиди, пептиди и протеини, феноли и минерали (цинк, бакар,јод,селен и железо), витамини и амино киселини.

Полисахаридите и тритерпеноидите од Реиши го потпомагаат нормалниот развој на клетките, и нивниот метаболизам, успешно ги стимулираа антиинфламаторните клетки, и го намалуваат воспалението.

Едно од најважните дејства на мицелиумот од Реиши е што има способност да го засили имунитетот.  Со студии е докажано дека мицелиумот од Реиши делува врз белите крвни клетки стимулирајќи го нивното дејство, но исто така и врз лимфоцитите.

Реиши го засилува и дејството на НК клетките кои се неопходни  за уништување на канцерогените клетки во телото.

Мицелиумот од Реиши има способност да воспостави баланс меѓу клеточниот и хуморален имунитет, што е неопходно за да се сопре растот на туморите.

Поради тоа што полисахаридите, бета глуканите и другите метаболити од печурката го стимулираат имуниот систем и го спречуваат растот на туморите, мицелиумот од Реиши се препорачува и како дополнување на конвенционалната онколошка терапија.

Бета глуканите од реиши се едни од најдобро проучените полисахариди, тие се моќни имуномодулатори кои истовремено служат и како пребиотици за цревната флора.

При користење на Реиши не само што се  зголемува имуната функција, туку истовремено се намалуваат воспалението и  оксидативниот стрес во телото, затоа Реиши се употребува и како тоник за подобрување на општата здравствена состојба.

Имуномодулацијата која се постига со употреба на Реиши уште повеќе се засилува ако се употребуваат истовремено и екстракти од други печурки, кои содржат биоактивни состојки со синергистичко дејство. 

Оваа печурка не може да биде замена за здравиот начин на живот и исхрана, но е одлично дополнување за да се обезбеди подобар имунитет и здравје.

NATURE ESSENTIALРЕИШИ можеш да ја купиш во аптеките на  Еурофарм, Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети во DM-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

NATURE ESSENTIALРЕИШИ можеш да го нарачаш онлајн на https://alfalab.mk/proizvodi/reisi/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )