Како витаминот К2 штити од остеопороза?

Сигурно ги знаеш ефектите од витаминот Д и калциумот на целокупното здравје на коските и превенцијата од остеопороза, кои одамна се потврдени. Калциумот е тој кој на коските им дава цврстина и…