Од две состојки, готови за 10 минути: Чоколадни коцки кои се топат во уста

Кога ќе помислиме на лесни и едноставни рецепти за десерт, поголемиот дел од нас помислуваат на некои едноставни колачи и торти за кои сепак ви треба барем половина час…

Овие чоколадни коцки од само две состојки ќе му дадат нова смисла на зборот едноставност.

Состојки:

  • 285g темно чоколадо
  • 165g кремаст путер од кикирики

Начин на подготовка:

1. Стопете го путерот од кикирики во тенџере на тивок оган, постојано мешајќи.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

2. Додадете го темното чоколадо и продолжете да мешате додека истото не се стопи и не добиете хомогена смеса.

3. Обложете тава со алуминиумска фолија и ставете ја смесата.

4. Ставете ја тавата во фрижидер и оставете да се излади најмалку 4 часа или цела ноќ.

5. Отстранете ја алуминиумската фолија и исечете на коцки.