Факт број 5: Спирулината значително ја подобрува работата на срцето

Kонсумирањето спирулина го намалува ризикот за заболување од срцеви болести, го намалува холестеролот и го зајакнува ткивото на срцето.

Минатата година повеќе од 17 милион луѓе во светот  умреле од срцеви заболувања . Стресниот начин на живот, лошата исхрана која води до покачен холестерол, покачени триглицериди се главните причини за кардиоваскуларни заболувања, инфаркт, покачен крвен притисок и артериосклероза.

Неповторлива понуда на Vitamin C Serum за 590 ден. + Подарок CLINOX

ЗА ДА НАПРАВИТЕ НАРАЧКА КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Паралелни студии во Јапонија и Германија покажуваат дека спирулината успешно го намалува холестеролот , го намалува  крвниот притисок т и ја подобрува работата на кардиоваскуларниот систем  без несакани дејствија.

Spirulina San Sebastian може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети… во дрогериите на ДМ-дрогерии, Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.
Или нарачајте ONLINE со кликнување на копчетo КУПИ ВЕДНАШ

Повелете со нарачка на 02 3218 821

Во Јапонија  при Универзитетот Токаи   спроведено е истражување врз 30 лица со покачен холстерол , триглецериди и блага хипертензија .  Тие консумирале 4 грама спирулина дневно и без да ја сменат вообичаената исхрана. После осум недели  кај сите  испитаници нивото на холестеролот е снижен во просек од 5%. Според истражувањето е заклучено дека спирулина го снижува холестеролот и ги ублажува срцевите заболувања и го намалува индексот на артериосклероза.

Спирулина содржи микрополисахариди кои го зајакнуваат ткивото на срцето и ја зголемуваат неговата еластичност.

Гама линолеинската киселина го подобрува системот за циркулација на крвта.