Dr. Viton – Magnezan Neuro за оптимална мозочна функција и подобрена концентрација!

Годините си одат, но обврските се зголемуваат и се потешко ти станува да се справиш со предизвиците на животот.  Знаеш дека си истиот,но се потешко ти е да се концентрираш и на работата и на случувањата околу тебе…се храниш здраво, спортуваш, но се чувствуваш како твојот мозок да е гладен.

Можеби си во право, ако мозокот не ги добива секојдневно сите потребни нутриенти за одвивање на сите функции тогаш тој не може да функционира со полн капацитет.

Ако не сакаш да читаш и да истражуваш, или ако веќе си се информирал, но не сакаш да пиеш премногу суплементи тогаш Dr. Viton – Magnezan Neuro е за тебе!

Уникатната формулација на  Dr. Viton – Magnezan Neuro е резултат на внимателно и долготрајно истражување, кое резултираше со перфектен производ, кој содржи се што му треба на човечкиот мозок за оптимално функционирање, особено за подобра концентрација и фокус!

Dr. Viton – Magnezan Neuro претставува моќен коктел, кој во својот состав содржи Гинко Билоба, во комбинација аминокиселини, Б витамини,витамин Д и Ц, магнезиум и јод!

Екстрактот од Гинко се добива од листовите Гинко билоба, и многу често се користи за намалување на непријатните симптоми, при различни психијатриски нарушувања, Алцхајмерова болест, но и при намалувањето на конгнитивната функција и меморија што природно се случува како што старееме.

Научниците сметаат дека гинкото ја подобрува конгнитивната функција на мозокот така што ја зголемува циркулацијата на крвта, а поради своето силно антиоксидативно и антиинфламаторно дејство, го заштитува мозокот од неуронски оштетувања.

Dr. Viton – Magnezan Neuro содржи и јод кој освен што е неопходен за нормално ниво на тироидни хормони, потребен е и за одржување на моторната функција на неуроните, како и за нормална конгнитивната функција на мозокот.

Л- карнитин и Л -теанин се аминокиселнини кои позитивно делуваат врз функцијата на мозокот и на нервите, го подобруваат расположението и меморијата, и ја намалуваат анксиозноста.

Значајното намалување на интелектуалните способности е еден од симптомите кои посочуваат на недостаток на Б12.  Витаминот Б 12  помага за создавање на нормална миелинска обвивка на нервите и создавање на неуротрансмитери, и неопходен е за нормална функција на мозочните клетки. Со редовна употреба на Dr. Viton – Magnezan Neuro, ти ќе немаш потреба да се грижиш дали доволно внесуваш Б12 или било кој друг Б витамин.

Доколку намалената конгнитивна функција се должела на недостаток на Б витамини, кога ќе се зголеми нивниот внес во исхраната проблемот лесно ќе се отстрани.

Со редовна употреба на Dr. Viton – Magnezan Neuro ти во твоето тело ке осигураш доволен внес и на витамини Ц и Д 3 кои покрај сите други полезни дејства ќе ти помогнат да го зголемиш и твојот имунитет.

Магнезиумот е вклучен во повеќе од тристотини ензиматски процеси во телото,неопходен е за нормална функција на нервниот систем,опушта, релаксира, и овозможува непречен пренос на нервните импулси.

Редовната употреба на Dr. Viton – Magnezan Neuro, може да помогне за

  • Подобар мисловен процес
  • Подобра концентрација
  • Подобра меморија
  • Поголема способност за извршување на секојдневните работни задачи
  • Подобро расположение и социјално однесување
  • Намалена анксиозност

Ако имаш проблеми со концентрацијата, тешко ти е да мислиш, па се чувствуваш нерасположено и безволно, тогаш Dr. Viton – Magnezan Neuro е за тебе, помогни си и пробај го веднаш!

Dr. Viton – Magnezan Neuro можете да го нарачате онлајн:
https://alfalab.mk/proizvodi/magnezan-neuro/

Dr. Viton – Magnezan Neuro може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)