Dr.Viton Alizin – Природен додаток за нормализирање на покачениот крвен притисок

Ако имаш покачен крвен притисок, сигурно си слушнал дека ако редовно јадеш лук големи се шансите да го намалиш притисокот на крвта.  Но, ако си како повеќето од нас сигурно никогаш не си посегнал по овој начин на регулирање на хипертензијата поради силниот мирис кој ќе направи луѓето да се дистанцираат од тебе дури и кога нема пандемија.

Но, ниту ти, ниту сите други кои сакаат да ги искористат здравствените придобивки од лукот, не мораат веќе да се грижат дали им мириса здивот зашто конечно тука е Dr.Viton Alizin!

Dr.Viton Alizin е висококвалитетен додаток во исхраната кој содржи ферментиран црн лук, формулиран е во форма на мали софт гел капсули, без непријатен мирис и лесни за употреба.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Ферментираниот црн лук, се добива со четириесетдневна ферментација на свежиот бел лук, извршена во строго контролирани услови,при што доаѓа до зголемување на антиоксидансните и другите лековити состојки, до губење на силниот вкус и лутина,и до добивање на мека геловидна структура, со сличен вкус на смокви.

Освен што црниот ферментиран лук содржи многу поголема количина на лековити состојки во споредба со свежиот лук, тој содржи и специфична дополнителна компонента наречена SAC или S-алилцистеин, која ја олеснува абсорцијата на алицинот, и дополнително го зголемува неговото лековито дејство.

Со научни студии е докажано дека суплементите кои содржат лук, а особено оние кои содржат ферментиран црн лук, се ефикасни за намалување на покачениот крвен притисок при неконтролирана хипертензија и можат да го намалат систолниот притисок и до 10ммHg, а дијастолниот и до 8 ммHg слично на стандардните лекови за намалување на притисокот.

Ваквото дејство се должи на присуството на полисулфиди кои ја зголемуваат продукцијата на водороден сулфид и ја зголемуваат регулацијата на ендотелниот азотен оксид, што доведува до релаксација на мазните мускулни клетки, до ширење на крвните садови и успешно намалување на покачениот крвен притисок.

Истотака се смета дека еден од факторите за појава на покачен крвен притисок може да биде и недостатокот на сулфур и истиот се регулира преку дополнување на исхраната со органосулфурни состојки од лукот.

Овие биоактивни состојки на лукот може да допринесат и за нормално згрудчување на крвта, дотолку што во некои студии дејството на лукот дури се споредува со земање на ниска доза на аспирин.

Но важно е да се знае дека лукот и суплементите со лук може да ја зголемат склоноста кон крварењето, и затоа не треба да се користат две недели пред и после операција, а луѓето кои земаат редовна антикоагулантна терапија пред употреба на било каков суплемент кој содржи лук,треба да се консултираат со својот лекар.

Лукот е важен и за здравјето на срцето.  Конзумирањето на лук, го намалува нивото на хомоцистеин во крвта. Хомоцистеинот е амино киселина која ги оштетува артериските зидови и го помага наталожувањето на холестеролот во артериите.

Но, и покрај тоа што се смета дека лукот е најевтин ефикасен начин за одржување на одлично кардиоваскуларно здравје и одржување на нормален крвен притисок, не сите луѓе сакаат да јадат свеж лук!

Во вакви случаи од помош се додатоци во исхраната кои содржат лук, особено оние со ферментиран црн лук токму каков што е и Dr.Viton Alizin!

Предноста на овие додатоци во исхраната е што при нивното користење не се појавува здив со мирис на лук,  едноставни се за употреба и не го иритираат стомакот.

Нема што да чекаш нарачај го Dr.Viton Alizin уште сега и на природен начин стави го твојот покачен притисокот под контрола!

Dr. Viton Alizin, ферментиран лук сега е достапен е во во аптекитe на:  Зегин, Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети и во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс.

Можеш да го нарачаш и онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-alizin/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот ) dr

Dr.Viton Alizin може да ти го доставиме и на твојата домашна адреса со брза пошта!